PUNASED VEINID

PRANTSUSMAA

SYRAH GRENACHE VDP D´OC, LAURENT MIQUEL

35€ / 0,75l

Tüüpiline Lõuna-Prantsusmaa seguvein, millest 70% on Syrah ja ülejäänu Grenache.Väike osa veinist veedab kuus kuud tammevaadis. Lagrits, piimakohv ja vahemereäärsed ürdid tulenevad põhiliselt tammekäsitlusest. Punased marjad ja põldmari iseloomustavad Grenache’i. Syrah pakub omalt poolt juurde magusat vürtsikust, musta pipart, kummipõletuse aroome ja kuhjaga küpseid kirsse.

MERLOT, COTES DE THONGUE IGP, DOMAINE LA CROIX BELLE

36€ / 0,75l

Tumeda lillakaspunase värvusega. Aroomis küpsed punased puuviljad ja marjad, kirss alkoholiga. Maitse rikkalik ja magus, kakaonoodid.

Sobib külmade lihalõikudega.

BORDEAUX ROUGE AOC „CAMILLE DE LABRIE

49€ / 0,75l

Chateau Croix de Labrie valdused asuvad otse Saint-Emilioni Grand Cru piirkonna südames, kus veinimaja omanik ja ühtlasi ka kirglik veinimeister Axelle Courdurie hoiab viinamarjade käekäigul silma peal alates nende sünnist kuni turustamiseni. 90% Chateau Croix de Labrie viinamarjasaagist moodustab Merlot, lisaks kasvatatakse vähesel määral Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc. Kõik orgaaniliselt viljeletud viinamarjad korjatakse ja sorteeritakse käsitsi. Malolaktiline käärimine toimub uutes Prantsuse vaatides, millele järgneb keskeltläbi 18 kuud samades vaatides laagerdumist. Camille de Labrie on saanud oma nime Labrie veinimaja peretütrelt, kes ühtlasi on veinisilti ehtiva joonistuse autor. 16 kuud tammevaadis küpsenud veinis võistlevad vaarika- ja mustasõstra maitsenoodid, veini iseloomustab kaunis struktuur ja elegantsed finessid. 80% Merlot’d ja 20% Cabernet Sauvignoni.

MARRENON GRAND MARRENON AC LUBERON

47€ / 0,75l

Sobib veise-ja lambaliha kõrvale

15% vol. 75cl

Marrenoni punane esindusvein sisaldab 70% Syrah’d ja 30 % Grenache’i Cotes du Rhone’i kõrgemalt alalt. Marjad saavad üleval hiljem valmis. Järgneb pikk matseratsiooniprotsess. 70% veinist veedab 12 kuud tammevaadis, millest kolmandik on uued tammevaadid, ülejäänud korduvkasutatud. Veini sügavalt rubiinpunane värv reedab veini konsentreeritust. Lõhnas leiab küpsed moosised marjad läbipõimituna tubakahõngust. Esmalt meenutab veiniaroom küpseid tumedaid kirsse. Suus on vein täidlane ja mahlakas. Tunda võib tammest tulenevat naha ja mustade oliivide lõhna. Veini parkained näivad kreemjad ja pehmed, heas tasakaalus, happed ilusti integreeritud, kestab pikalt.

KOYLE CABERNET SAUVIGNON ROYALE 2016

75€ / 0,75l

Viinamarjad korjatakse käsitsi ja läbivad karmi valimisprotsessi. Veini hoitakse 18 kuud prantsuse tammevaadis. Enne pudeldamist filtreerimist ette ei võeta. Rubiinpunase värvusega Cabernet Sauvignon sutsukese Malbeci ja Petit Verdot lisandiga on hästi aromaatne, lõhnab mustsõstra, põldmarja ja metsataimede järele. Lisaks alusmetsale leidub veini sigarikarbi ja šokolaadi noote ning naha karakterit. Cabernet Sauvignon Royale on täidlane magusate parkainetega vein, mis kindlasti vajab dekanteerimist.

DOMAINE FAIVELEY “LA COMBE AUX MOINES“ PREMIER CRUBURGUNDIA,
GEVREY-CHAMBERTIN, PINOT NOIR 2013

139€ / 0,75l

Burgundia, Gevrey-Chambertin Pinot Noir

Domeeni kohta
Faiveley perekond on seda domeeni haldanud alates 1825. aastast. 2005. aastal sai Erwan Faiveley oma isa järglaseks Burgundia ühe suurima kinnisvara haldamisel: 10 hektarit Grands Crusi ja peaaegu 25 hektarit Premier Crusi, sealhulgas mitut kliimat. kus ta on ainuomanik (Gevrey-Chambertin Premier Cru Clos des Issarts, Beaune Premier Cru Clos de l’Ecu ja Clos des Cortons Faiveley Grand Cru). Viinamarjaistandused on endiselt väga killustatud, iga nimetuse keskmine suurus on 1 hektar. Üldiselt on domeeni veinid tihedad ja puuviljased. Mõis oli esimene Burgundias, mis muutis 120 hektarit viinapuud säästvaks põllumajanduseks, olles saanud HVE (kõrge keskkonnaväärtuse) sertifikaadi. Selle üleminek mahepõllumajanduslikele tavadele, mis algas aastatel 2022 ja 2025, on esimene aastakäik, mis on saanud mahepõllumajandusliku sertifikaadi.

Cuvée kohta
Gevrey-Chambertin Premier Cru La Combe aux Moines viitab orule, kuhu Cluny mungad Château de Gevrey ehitamise ajal mediteerima tulid. Sellel veinil on puuviljased, vürtsikad aroomid. Seda eristab ümar iseloom, siidised tanniinid ja ilus püsivus.

LE VIEUX TELEGRAPHE ROUGE AC 2018

165€ / 0,75l

Rhone, Chateauneuf-du-Pape
Southern Rhone Blend (60% Grenache)

CHATEAU RAUZAN-SEGLA, BORDEAUX, MARGAUX, BLEND BLEND
(CAB. SAUVIGNON 60%) 2012

157€ / 0,75l

Bordeaux, Margaux
Bordeaux Blend (Cab. Sauvignon 60%)

“2012. aasta Rauzan-Ségla (54,5% Cabernet Sauvignon, 44% Merlot ja 1,5% Petit Verdot) on klassikaline Rauzan-Ségla, endiselt suhteliselt mahajäänud ja tanniinne, kuid kontsentreeritud ja äärmiselt paljulubav. Tihe mustikas, murakas ja kassis vili koos mõnega Lagrits, vanill, metsased noodid ja vürtsid on kõik selles täidlases, kuid struktureeritud ja suures, lihakas stiilis Rauzan-Ségla. See võib oma suuruse ja meheliku struktuuri poolest olla selle lossi jaoks mõnevõrra ebatüüpiline, kuid see on muljetavaldav. vein ja üks selle aastakäigu suuri õnnestumisi.” – Robert Parker

“2012. aasta Rauzan-Ségla on algusest lõpuni üliklass. Magusad lillenoodid sulanduvad vürtside, kuivatatud lillede, lavendli ja musta kirsiga. See on selgelt rassist, avatud Rauzan-Ségla, mis peaks minimaalse keldriga hästi jooma.” – Antonio Galloni

CHATEAU PONTET-CANET 2006

199€ / 0,75l

Bordeaux, Pauillac
Bordeaux Blend (Cab. Sauvignon)

Apellatsioon – Paulillac

Omanik – Alfred Tesseron

62% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 2% Cabernet Franc ja 2% Petit Verdot

Teine vein – Les Hauts de Pontet

Aastane toodang – 320 000 pudelit

  1. aasta vein on varumiseks mõeldud vein, eriti kolmekümnendates ja neljakümnendates eluaastates, kuna see vajab küpseks saamiseks veel kümnendit, pärast mida peaks see säilima 30+ aastat. See Mouton Rothschildist lõuna pool asuv viinamarjaistandus on toonud läbipaistmatu sinaka/lilla värvi 2006, millel on erakordselt puhas grafiit, süsi, magus creme de cassis ja veidi kõrbenud maad. Uskumatu kontsentratsioon, vapustav rikkalikkus ja 60-sekundiline lõpptulemus annavad veini, mis ületab nii aastakäigu kui ka selle mõisa 1855. aasta klassifikatsiooni. See tohutult annetatud tänapäevane klassika on kujunemisjärgus legend. Eeldatav tähtaeg: 2018-2050+.

Tohutu tunnustus kuulub omanikule Alfred Tesseronile selle eest, et ta 1994. aastal selles mõisas ümber tegi ja jätkas esmakasvu veinide tootmist. Pontet-Canet on üks väheseid biodünaamiliselt kasvatatud viinamarjaistandusi Medocis ja Tesseron on nii viinamarjaistanduste kui ka veinikeldrite alal niivõrd perfektsionist, et tema hüüdnimi teiste bordelaiside seas on “Monsieur Bonsai.”

CHATEAU BEAU-SEJOUR BECOT 2009 PRIMER GRAND CRU CLASSE
SAINT-EMILLION

185€ / 0,75l

Bordeaux, Saint-Emilion
Bordeaux Blend (70% Merlot)

PÄRITOLU Prantsusmaa, Bordeaux, Libourne, AOP Saint-Emilion GCC TOOTJA Famille Becot VIINAMARJAD 73% Merlot, 21% Cabernet Franc, 6% Cabernet Sauvignon VEIN Täidlane punavein– Värvilt sügav, tumepunane.– Aroom on elegantne, täidlaselt kompleksne ja küpselt marjane, tunda on küpseid tumedaid metsamarju, tumedaid luuvilju, mustsõstraid, nahka, magusaid vürtse ja kaneeli. Aroomilõppu lisandub seedrisuitsu ja nahka.– Maitse on täidlane ja struktuurselt marjane. Tunda on üleküpsenud musti metsamarju, kuivataud musti ploome, mustsõstraid, viigimarjamoosi ning mõrušokolaadi. Järelmaitse on pikk ja kuivatatult marjane-täidlane.– Viinamarjad korjatakse käsitsi, vein kääritatakse roostevabast terasest ja betoonist vaatides ja areneb 12-14 kuud prantsuse tammevaatides, 50% uued tammevaadid. VEINI SOOVITUS Röstitud ja grillitud punased liharoad, lambaliha, väikeulukid, küpsed juustud

HISPAANIA

TERRAI OVG

24€ / 0,75l

Longarese linnakeses, 1942. aastal Aragonis, Carińena piirkonnas rajatud veinikooperatiiv, mis omab tänapäeval 1700ha viinamarja istandusi. Värvuselt keskmise intensiivsusega rubiinpunane. Aroom on keskmisest intensiivsem, üle küpsenult metsamarjane ja veidi keedisene, kus tunda üleküpsenud põldmarju, mustikaid ja viigimarju koos pagarivürtsidega. Maitse on kuiv, keskmisest täidlasem ja marjaselt intensiivne, kus domineerivad tumedad üleküpsenud metsamarjad, mustikad ja põldmarjad. Keskmisest pikemasse järelmaitsesse lisandub tumedaid luuvilju, ploome, kakaoube koos pagarivürtsidega ning veidi purustatud musta terapipart. Viinamarjad on korjatud käsitsi 550 – 650m kõrgusel merepinnast paiknevatelt valitud põldude 45+ aasta vanustelt viinapuudelt. Vein kääritatakse roostevabast terasvaatides ja areneb 3 kuud väikestes prantsuse ja ameerika tamme vaatides.

Tarbimissoovitus

Grillitud/röstitud liharoad ja tugevamaitselised hautised, küpsed juustud.

RIOJA BORDON GRAN RESERVA

45€ / 0,75l

Tootja: Bteenas Franst – Espantlas S.A.

Üks suurimaid Rioja veinimaju, rajatud 1890.aastal peale Phylloxera epideemiat Bordeaux päritolu prantslase Frederick Saurat Anglade ja tema hispaania partnerite poolt. Sealt ka nimetus – Bodegas Franco-Espańolas – Prantsuse-Hispaania Veinimaja. 1983.aastast kuulub Eguizábal perekonna omandusse. Värvuselt rubiinpunane, kergelt ruuge alatooniga. Aroom üleküpsenult marjane ja veidi keedisene, kus tunda üleküpsenud põldmarju, mustikamoosi ja viigimarju, mida virgutab tasakaalukas vürtsikas tanniinsus. Aroomi lõppu täiendavad magusad vürtsid, vanilje ja kaneel koos mõrušokolaadi ning kergelt suitsused aroominoodid. Maitse struktuurselt marjane ja täidlane, tasakaaluka parkhappega. Domineerivad tumedad üleküpsenud metsamarjad, mustsõstrad ja põldmarjad. Pikka ja tasakaalukasse järelmaitsesse lisandub nahaaroomi, mõrušokolaadi ja magusaid vürtse ning purustatud musta terapipart. Vein on kääritatud roostevabast terasest vaatides ja laagerdub 24 kuud keskmiselt ja tugevalt röstitud ameerika tammevaatides (Ohio & Missouri) ning hiljem 36 kuud pudelis.

Tarbimissoovitus

Grillitud liharoad, lambalihatoidud, looma ja lambaliha hautised, pajaroad metsloomalihast, väikeulukid, küpsed juustud.

LÕUNA-AAFRIKA

KANONKOP, KADETTE PINOTAGE 2019

42€ / 0,75l

VEINIVALMISTAJA Abrie Beeslaar

KOOSTIS: 100% Pinotage

PÄRITOLU: Stellenbosch VIINAPUUDADE VANUS 6 kuni 21 aastat

MULLA TÜÜP: lagunenud graniit ja hutton

SAAGIK: 6 – 7 tonni hektarilt

VANANEMISPOTENTSIAAL: 5 kuni 7 aastat alates aastakäigust

TOIDU SOBIVUS: Pitsa | Pasta | Grillitud liha | Hirvelihahautis | Veise- või lambalihaburgerid | Tai köök

Kanonkop Pinotage 2019 on kõrgelt hinnatud vein, mis pärineb Simonsberg-Stellenboschi piirkonnast Lõuna-Aafrikas ja mille on valmistanud veinimeister Abrie Beeslaar. Veinil on erksad mustikate, küpsete ploomide, mustade kirsside, kaneeli ja vanilli aroomid. Maitses on vein sametine ja luksuslik, täidetud marjakompoti, metsmarja, ploomikoogi ja vürtsika jõulukoogi nootidega. Veinil on küpsed tanniinid, mis lisavad tiheda ja laia tekstuuri, ning järelmaitse on pikalt püsiv, rõhutades mustade kirsside ja õrnalt vürtsikaid toone.

Kanonkop Pinotage 2019 on valmistatud kuni 65 aasta vanustest põõsavormis viinapuudest. Viinamarjad korjatakse käsitsi ja fermenteeritakse avatud betoonanumates, kus marjakestad lükatakse käsitsi alla iga kahe tunni järel. Pärast malolaktilist fermentatsiooni laagerdub vein 16 kuud Prantsuse Neversi tammevaatides. Veinil on 14,95% alkoholi ja see sobib hästi vürtsikate Aasia stiilis roogade, aromaatsete karride, ulukiliha, praetud kalade ja pardiga

KANONKOP, KADETTE PINOTAGE 2018

59€ / 0,75l

Veinivalmistaja märkmed
Intensiivsed lillad toonid värskete ploomide, mooruspuumarjade ja pimenti elava aroomiga, millele järgneb lihane alatoon. Maitses on omane maalähedane hõng, karmiinpunase peedi ja maraschino kirsside maitsed. Ühtlane tasakaal puuvilja ja värske happesuse vahel, lihaseline tugi tihedalt kootud tanniini struktuurist.

KANONKOP KADETTE CABERNET SAUVINGION 2020

44€ / 0,75l

EINIVALMISTAJA Abrie Beeslaar

Kanonkop Kadette Cabernet Sauvignon 2020 on tunda täidetud värske mahlase mustsõstra, mustade ploomide ja mustade kirssidega. Aluseks olevad buquet garni vihjed ja peen tammevürts lisavad veelgi keerukust. Tanniinid on peene tekstuuriga, mis lisab tugeva raamistiku, mis toetab pehmet puuviljasüdamikku. Murakate ja mustade puuviljade kontsentreeritud maitse koos mahlase soolase plush tomati nootiga loob klassikalise Stellenboschi Cabernet pika ja kuiva lõpptulemusega.

Toidukooslus: Suurepärane lisand igat tüüpi praadide, aeglaselt küpsetatud hirveliha, hautatud veiseliha lühikeste ribide, rosmariinist lambakintsude, veisehautise ja laagerdunud cheddari kõrvale.

Vananemispotentsiaal: see vein areneb pudelis järgmise 6–8 aasta jooksul.

Alkohol: 14,17%% ABV

KEERMONT, CABERNET SAUVIGNON 2014 STELLENBOSCH

72€ / 0,75l

Cabernet Sauvignon
Piirkond-Stellenbosch

100% Cabernet Sauvignon

MORGENSTER, RESERVE 14 %, 2008

89€ / 0,75l

Morgenster Lourens River Valley 2008 on silmapaistev punane vein, pärit Stellenboschi piirkonnast Lõuna-Aafrikas. Vein koosneb 53% Cabernet Francist, 25% Merlot’st, 21% Cabernet Sauvignonist ja 1% Petit Verdot’st. Veinil on elav punane värvus koos telliskivipunase servaga, mis viitab selle küpsusele. Aroomis on tunda ürdiseid noote, lavendli ja tüümianiga eesotsas, millele järgnevad kohvi, mustsõstra, vaarika ja roosiõielehtede vihjed [oai_citation:1,2008 Morgenster Estate Lourens River Valley | Vivino US

Maitses on vein hästi tasakaalustatud, puuviljade, tamme ja happesuse segu. Esmamulje on elegantne ja ligipääsetav, struktuur on täidlane ja sujuvalt integreeritud. Vein küpses 18 kuud uutes ja vanemates Prantsuse tammevaatides, mis lisab sellele keerukust ja sügavust

2008. aasta saak oli tähelepanuväärne ilmastikutingimuste tõttu, mis andsid veinidele suure puuviljasuse ja elegantse struktuuri. Vein on loodud hästi vananema, parim joomisperiood ulatub mitme aasta peale

See vein sobib suurepäraselt röstitud lambakarbonaadi või sidruni ja ürtidega kana kõrvale, muutes selle mitmekülgseks valikuks erinevate roogade juurde.

      

AUSTRIA

BLAUFRÄNKISCH BURGENLAND, MORIC

79€ / 0,75l

Moric Blaufränkisch Burgenland on silmapaistev Austria punane vein, mille on valmistanud Roland Velich. See vein on valmistatud Blaufränkisch viinamarjasordist, mida kasvatatakse peamiselt Burgenlandi piirkonnas, mis on tuntud oma punaste veinide poolest.

2021. aasta aastakäik pakub elavat rubiinpunast värvi ja aroomi, kus tunda kannikesi, värskeid krõmpsuvaid kirsse ja õrnalt küpsetamisvürtse. Maitses on vein mahlakas ja elav, peenikeste, pulbriliste tanniinide ja särtsaka happesusega, ning siidise tekstuuriga. Järelmaitse on keerukas, sisaldades nelgi, musta pipra, kardemoni ja metsikute ürtide noote.

See vein on biodünaamiline ja vegan, rõhutades loomulikku veinitootmise praktikat. Moric Blaufränkisch Burgenland sobib hästi õhtusöögi pidudeks, pühade toitudeks ja veini ja juustu õhtuteks, muutes selle mitmekülgseks valikuks erinevateks puhkudeks

TŠIILI

SENA, ACONCAGUA VALLEY, 2011, 14,0 %

165€ / 0,75l

Seña Aconcagua Valley 2011 on suurepärane Tšiili punane vein, mis on tuntud oma elegantsi ja sügavuse poolest. See vein on valmistatud erinevate viinamarjasortide segust, sealhulgas Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot, Petit Verdot ja Cabernet Franc.

2011. aasta aastakäik väljendab nii veinimaja pärandit kui ka selle aasta värskust. Aroomis on tunda punaseid kirsse, mis viivad mahlase ja pehme maitseni, kus on värsked puuviljad ja suurepärane puhtus. Maitses on ka tumedat puuvilja, tamme, šokolaadi ja kohvi vihjeid, samuti delikaatseid taimseid noote. Veinil on märkimisväärne happesus ja peened tanniinid, mis annavad sellele hea vananemispotentsiaali.

See vein on biodünaamiline ja sobib suurepäraselt koos rikkalike liharoogade ja juustudega. Seña Aconcagua Valley 2011 on tõeline ikoonvein, mis näitab Tšiili veinide kõrget kvaliteeti ja rahvusvahelist tuntust.

ITAALIA

SARTORI DI VERONA, 12 % VOL

9€ / 250cl

Merlot Veneto 2019

VG VALPOLICELLA CLASSICO DOC12% VOL 2020

32€ / 0,75l

Valpolicella Classico on Veneto piirkonna kõige levinum punane vein, mis valmib Veneto klassikalisest punaste marjade segust- Corvina Veronese, Rondinella ja Molinara marjast. Villa Girardi Valpolicella retseptis on 60% Corvina Veroneset, 30% Rondinellat ja 10 % Molinarat. Veini laagerdatakse ühe aasta jagu Slavoonia tammes. Valpolicella Classico on intensiivse rubiinpunase värvusega. Piirkonnale iseloomulikult vallutab veini hõlpsalt äratuntav marjane kirss. Kirsile sekundeerivad teised punased marjad. Mahlasusele lisaks võib rääkida pehmetest parkainetest, mis suus avalduvad meeldiva sametise tundena. Veini kohal hõljub aimatav metsahõng.

ANTICA MASSERIA DEL SIGILLO PRIMITIVO SALENTO IGP, PUGLIA

32€ / 0,75l

Antica Masseria del Sigillo Primitivo Salento on rikkalik punane vein Itaalia Salento piirkonnast, toodetud Claudio Quarta Vignaiolo poolt. Valmistatud 100% Primitivo viinamarjadest, see vein näitab intensiivset punast värvi, mis aja jooksul omandab granaatpunaseid peegeldusi. Aroomis on tunda küpsete puuviljade, nagu murakad, mooruspuud ja kirsid, koos vürtsikate nootidega. Maitses on veinil siidised tanniinid ja pehme, mahlakas järelmaitse. See sobib hästi rikkalike Itaalia esmakäikude, punaste lihade ja laagerdunud juustudega [oai_citation.

PRIMITIVO DI MANDURIA LIRICA DOC, PRODUTTORI DI MANDURIA 2017

39€ / 0,75l

Primitivo di Manduria Lirica DOC** on keskmise rubiinpunase värvusega vein, millel on puhas ja küpsete tumedate puuviljade, kirsiploomide ning magusate vürtside, nagu ingveri ja aniisi, aroomid. Diskreetne tamme noodid täiendavad aroomiprofiili. Maitses on vein kuiv, keskmise kuni täidlase kehaga, ümar ja tekstuuriga. Tasakaalustatud värskus ja elegantsed tanniinid viivad pika ja laia vürtsika lõpuni. Vein sobib hästi mitmesuguste roogadega, sealhulgas grillitud punane liha, ragu-kastmega pasta, baklažaaniparmigiana ja keskmise küpsusega juustud.

SURANI DIONYSOS PRIMITIVO DI MANDURIA 2015 RESERVA DOC 15% VOL.

87€ / 0,75l

DOC Manduria ala pärl on Primitivo di Manduria, mis on seal kodunenud 18. sajandist saadik. Tommasidel on Mandurias 80 hektarit maad, millest 55 ha moodustavad veinipõllud. Kasvatatakse piirkonnale omaseid ainulaadseid viinamarjasorte (Primitivo kõrval Negroamarot ja Fianot + rahvusvahelisi marju.) Masseria Surani veinid on nime saanud Kreeka mütoloogilistelt kangelastelt. 100% Primitivost Riserva vein nimetati veinijumala Dionysuse auks. Vein laagerdub 15 kuud tammevaadis ja hiljem veel enne müüki paiskamist 6 kuud pudelis. Primitivo di Manduria Riserva on piirkonnas justkui sama positsiooniga nagu Amarone Venetos, ehk tippude tipp. Värvus on intensiivselt rubiinne. Lõhnas võimutsevad ploomid, vaarikad ja vürtsid. Taustalt leiab kohvi, shokolaadi ja pipra. Lõpp on intensiivne ja püsiv. Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks.

QUERCETO II PICCHIO CHIANTI CLASSICO DOCG GRAN SELEZIONE

135€ / 0,75l

Eksklusiivne – ainult 8000 pudelit aastas

Querceto Il Picchio Chianti Classico Gran Selezione DOCG on Itaalia punane vein, mis pärineb Castello di Querceto veinitehasest Toscana piirkonnas. Vein on valmistatud peamiselt Sangiovese viinamarjadest (95%) koos väikese osaga Colorino viinamarju (5%).

See vein on tuntud oma rikkaliku ja keeruka maitseprofiili poolest. Aroomis võib tunda küpseid tumedaid marju, kirsse, ürte ja tubakat, mida täiustavad vürtsikad ja suitsused noodid. Maitse on täidlane ja tihe, pakkudes maitseküllast puuviljasust, eteerilisi noote ja peeneid tanniine. Viinil on tugev ja püsiv järelmaitse, mis sisaldab lagritsa ja pipart [oai_citation:1,Il Picchio Chianti Classico Gran Selezione.

Querceto Il Picchio Chianti Classico Gran Selezione on saanud mitmeid kõrgeid hinnanguid ja auhindu, sealhulgas 94 punkti James Suckling’ilt ja 92 punkti

Soovitatav serveerimisaeg on 2022. aastast kuni 2028. aastani, ja see vein sobib suurepäraselt punase liha, ulukiroogade ja küpsete juustudega [oai_citation:5,2018 Chianti Classico DOCG Gran Selezione “Il Picchio” from Castello di Querceto.

IL CONVENTINO VINO NOBILE RISERVA 2016 DOCG 14% VOL

93€ / 0,75l

Il Conventino Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2016 DOCG on kõrgelt hinnatud vein Toscana piirkonnast Itaalias. See vein on valmistatud peamiselt Sangiovese viinamarjadest, millele on lisatud väikseid koguseid Canaiolo ja Colorino viinamarju. Vein laagerdub hoolikalt 30 kuud suurtes Slavonia tammevaatides ning seejärel veel 6 kuud pudelis enne turustamist.

Maitseprofiililt pakub 2016. aasta Riserva kompleksseid aroomide noote, kus esinevad ploomimoos, kirss, kuivatatud lilled, must pipar ja tubakas. Maitses on vein täidlane ja hästi struktureeritud, tugeva, kuid peene tanniinsuse ja tasakaalustatud happesusega. Veinil on soolakas iseloom, esile tulevad naha, eksootiliste vürtside ja mullased nüansid, lõppmaitses säilib meeldiv värskus ja märkimisväärne sügavus.

Kokkuvõttes on Il Conventino Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2016 suurepärane valik Toscana veinide armastajatele, pakkudes nii keerukust kui ka Montepulciano parimate veinide piirkondlikku iseloomu. See sobib hästi punase liha ja ulukiroogadega, muutes selle mitmekülgseks valikuks erinevateks kulinaarseteks sündmusteks.

BOROLI BAROLO CRU CEREQUIO, ITAALIA, PIEMONTE (BAROLO) 2013

149€ / 0,75l

Itaalia, Piemonte (Barolo) Nebbiolo

Boroli Barolo Cru Cerequio 2013 on kõrgelt hinnatud vein Piemonte piirkonnast Itaalias, valmistatud 100% Nebbiolo viinamarjadest. See vein pakub intensiivset rubiinpunast värvi ja keerukat aroomibuketti, milles leidub küpset kirssi, roosi, vürtse ja mullaseid noote. Maitses avalduvad rikkalikud tumedate marjade, mentooli ja mineraalsuse nüansid, mida toetavad tugevad tanniinid ja elav happesus. See elegantne ja sügav vein sobib hästi liharoogade ja laagerdunud juustudega, pakkudes pikka säilituspotentsiaali.